descriptive image

10 year Challenge: The Lab Edition

“The 10 Year Challenge” is a current meme making its way across the interwebs. Whether it is a harmless bit of fun or some brilliantly concocted bit of AI facial recognition training is hard to say. But what the heck, we will play along with The Lab Edition.

About ten years ago we were nearing the end of the Perkins Project. We moved out of Perkins in January 2007 to Trent Hall, the former nurses dorm on the medical campus. Preservation occupied one hallway of the dorm. We shared the hallway with the Preservation Officer, the Bindery Unit, and the Digital Production Center. Conservation had two rooms for the lab, and one dorm room for the Collections Conservator’s office.

Trent Hall was an adventure. It allowed us to learn another side of campus and we logged a lot of steps in going back and forth to meetings in Perkins. We evicted one bird (just like in our old space), had a Chinese restaurant one floor down, and the lab had beautiful windows. The space was cramped, but we made it work.

Trent Hall lab (L) and the Verne and the renovated Tanya Roberts Conservation Lab (R).

In August 2008 we moved back to the renovated Perkins Library and into the Verne and Tanya Roberts Conservation Lab. The newly renovated space was large, bright, and chock full of ergonomic furniture and specialized conservation equipment. What a difference it was from Trent and our old original lab space. Ten years later it feels like we have been here forever, yet some days if feels like we just got here. We are so thankful for the Roberts family and their support of our lab. That support has enabled our program to grow in incredible ways. We look forward to what the next ten years will bring.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *